Da var vi klare for tre uker høstferie i oktober! Første uka hadde vi besøk av Olav, Øyvind og Wenche. De kom til Sandefjord kvelden før for å overnatte fordi flyet gikk tidlig om morgenen.

Det fine med tidlige avganger er at vi rekker lunsj på det grønne bordet! Fantastisk! Supert vær med 25 grader i lufta og 23 i vannet.

Søndag var det Vide grenier (loppemarked) i byen og gutta boys skulle kjøpe lekebiler til barnebarna. Det er noen av oss som har en følelse av at bestefedrene kommer til å beholde en eller flere av dem …

Ellers kunne man få det meste for en billig penge.

Øyvind og Wenche hadde ikke vært her før så vi tok en Lorgues-rundtur. Her hus ved Place neuve:

Utfluktene gikk til:

– Cotignac med innlagt spasertur til Seillans-de Cascade
– Port Grimaud, Saint Tropez – og selvfølgelig moules frittes på Ednastranda. Edna var på plass den dagen, og vi fikk ekstra service, og Anders fikk en selfie!

– Moustiers St Marie – som vakte aller mest begeistring! Her var det spektakulær natur og mange flotte gaver å få kjøpt
– Draguignan og Les Arcs

Olav skulle reise tilbake tirsdagen, så da sendte vi de andre på markedet for å kjøpe middag og suge inn stemningen.

Gjestene ble kjørt til flyplassen, og nye gjester henta: Gyrid og Arne. Været ble litt mer ustabilt, med regn et par formiddager. Men så klarna det opp og det ble god temperatur og utevær igjen!

Sykkelturer sto som vanlig på programmet:

– Crostes
– St Antonin
– Byrunden
– Ch de Berne
– Vigneaubier, Thoronet og tilbake

Vi gjennomførte en ny test av roseviner, denne gangen av viner under 10 Euro. Testen ble gjennomført etter alle kunstenes regler, dvs: blindtest. Estello vant!


Innhøstinga av druene var over, og det lukta most rundt hver en sving. Vinslotta hadde mange tilbud om besøk og smaking. Noen enslige druer hang fremdeles på:


Plutselig var disse gjestene borte også, og vi hadde noen dager før neste gjest ankom. Været var igjen strålende: indian summer. Vi sykla til kysten og diverse andre runder. Bærre lekkert!

Så fikk vi koselig besøk igjen: Lisa ble henta til nok en lunsj på det grønne bordet!

De siste dagene gikk til flere sykkelturer, bl. a. til Ch de Berne hvor vi spiste deilig lunsj. Tidlig ettermiddag var vi klare for en “Randonee dans les vignes” (gåtur i vinåkeren). Men etter venting på overtid, fikk vi beskjed om at det ikke ble noen guida tur, men at vi kunne velge mellom to turer som var beskrevet i brosjyrer. Så da ble det en av dem i stedet. Helt fint! Ch de Berne ligger vakkert til med et flott hageanlegg.


Vi tok også en sykkeltur innom Draguignan – vi har funnet noen bakveier uten trafikk. Der besøkte vi den amerikanske kirkegården med falne etter 2. verdenskrig. Hvite kors på rekke gir alltid et stort inntrykk!


Etter besøket måtte vi trøste oss litt med pique-nique i byparken: deilige paier fra favorittbakeriet og litt rosa vin.

Lisa og Kirsti tok også gåturen ved St Jaume med tur innom megalitten i skogen. Fin tur!

Den store nyheten denne gangen er kjøp av leilighet! Vi har vært på jakt ei stund. Saumfart nett og meglere uten å finne noe som passa. Massevis av tilbud på byhus i fire etasjer uten uteplass og garasje – slike leiligheter er sjarmerende, men upraktisk for gamle folk. Stort tilbud på villaer med svømmebasseng også, men det blir for stort og for dyrt. Men så traff vi på Agnar i butikken og fikk et prospekt av ham på en leilighet i et residense-område med felles svømmebasseng. Vi vaka rundt på utsida med flere gjester og så at plasseringa var storarta. Dermed dura vi innom megleren i hovedgata og ba om visning. Leiligheten var superfin: litt under 90 m2, to soverom – dvs det tredje var omgjort til stua – det skal vi tilbakeføre for å få tre soverom. Nydelig terrasse med tak over og et uteområde med småsteiner (ca 100 m2). Felles svømmebasseng til de 16 leilighetene i de fire husa i sameiet. Og så var det en stor garasje med plass til bil og fem sykler + en oppstillingsplass.

Det var bare ett bad og en separat WC, så det må ordnes inn en WC til, og muligens en dusj.

Lisa ble med på nok en visning, og hun var like begeistra som oss. Så da måtte vi kline til for å få den – uten å ha solgt den gamle smiley. Vi har satt Agnar på saken, så vi håper at Maison calme kan bli solgt før sommeren… Hjemme igjen er det masse dokumenter som skal fylles ut og ordnes.

Vi gleder oss til større plass: mer enn en kan være på kjøkkenet av gangen! Større stue med ordentlig sitteplasser – for kjøligere innekvelder. Og dukkert i det fine svømmebassenget!

Vi drar ned midt i mars for å undertegne og ordne og fikse slik at leiligheten er klar for utleie/besøk fra ca 1. juni.

Ny blogg er oppretta: Maison Bellevue