Huseierne tenkte de ville ned til Maison Calme for å sjekke om alt var i orden. Det hadde nemlig regna masse hele vinteren, og vi stolte ikke helt på at taket holdt seg tett.

Vi dro ned 27. februar, landa tidlig i Nice til fint vårvær, plukka opp bil og ankom midt på dagen. Det var en fantastisk mimosa-blomstring, særlig nærmere kysten.

Inne i huset var alt i orden, heldigvis. Men flisene ute på terrassen var full av grønske, så da var det ned på kne og skrubbe.

I postkassa lå det 5 tilbud på teknisk kontroll fra ulike verksteder. Dette skulle vi tydeligvis ha gjort innen desember! Brevene trua med bøter og vi ble litt nervøse. Vi kasta oss rundt og kjørte til Autosur ved Hyper U i Les Arcs. Vi forklarte at vi bodde i Norge og hadde ikke vært i Frankrike på 4 måneder. Men mannen på verkstedet beroliga oss med at dette gikk bra – hadde vi blitt stoppa, hadde det blitt bot, ikke ellers. Og han kunne gjøre kontrollen samme ettermiddag. Hurra. Nå har bilen fått et merke i vognkortet med dato for neste kontroll + merke på bilruta som melder at disse bileierne har gjort hva de skal! smiley

Været har vært litt til og i fra: alt fra 6 grader og regn, til 17 grader og sol. Vi fikk oss en sykkeltur og flere gåturer. Herlig å se sola og kjenne den varme.

Søndagen var det “Bestemordag” og Kirsti bestilte en tur til kysten i det vakre vårværet. Vi parkerte på badeplassen i Frejus og rusla bortover langs båthavna for å finne et lunsjsted. Det var mange andre som hadde kommet på samme tanken – massevis av familier som koste seg på kafeene i sola.

Nytt i byen:

– Hotellet har oppgradert kafeen, både ute og inne. Ny WC, nye møbler og ny terrasse med nye møbler på oppsida. Veldig fint!

– Den store lekeplassen ved gamlehjemmet er ferdig til å tas i bruk. Her er det mange flotte lekeapparater for små og store barn.

– Nye rundkjøringer på D10 for å bedre sikkerheten.

God mat og drikke ble det som vanlig fortært nok av:

– lørdagskveld på L’Estellan – fullt hus mellom vinmarken

– lunsj på Rève d’Isabelle. Vi må benytte enhver anledning før hun gir seg. Etablissementet er lagt ut for slag! Catastrophe!

– kalv i soppsaus på Le Four

– og mat laga i heimen med gode råvarer

Hjemreisedagen var det rydding og vasking og soping. Tidlig av gårde til lunsjstopp i Cagnes-sur-mer. Med knallblå himmel og 17 grader sa vi adjø til et stadig mer vårlig Provence.

Au revoir en avril!